Att sy egna plagg

Syr du egna plagg till dig själv och barnen så finns det mycket snyggt att hitta i designväg ute på Internet. Det är en källa till mycket och har du inte googlat mönster för att sy kläder så kan det vara läge för detta. Har du inte sytt tidigare så skaffa dig en symaskin och gå en kurs.

Det finns många bra sätt att spara in en slant samtidigt som man tänker på miljön, här ger vi dig tre bra tips på detta:

  • Som småbarnsförälder så kanske man har skakat igång symaskinen igen för att skapa det ena mästerverket efter det andra och att hitta mönster online är inte svårare än en Google sökning. Fördelen med att sy egna kläder är att man minskar klädkontot rätt rejält och kan lägga pengarna på annat.
  • Ju mer du syr desto bättre blir det, du kanske är en fena på detta redan och då kanske du kan hålla en kurs för andra som precis har börjat att sy. Att använda sig av broderade märken kan vara ett sätt att piffa till plaggen något. Barnen får då märkesplagg som de kan vara stolta över.
  • Du kan också använda dig av utslitna plagg till att skapa nya kläder, här sätter bara fantasin gränserna på vad det kommer att bli i slutändan. Både att återanvända gamla slitna plagg och sy egna nya kläder är också miljöriktigt tänkt. Det finns fler sätt som är miljövänligt man kan anamma inom klädmodet, här får du veta mer.