Varmt och skönt i soffan

Nu när temperaturerna börjar krypa långt förbi nollan har vi vinterkyla även i södra Sverige. Vem vill inte värma sig med varm choklad, tända ljus på soffbordet och en varm filt efter en kall vinterdag? Under vinterhalvåret blir soffan och framförallt soffhänget viktigare än under sommarhalvåret då mycket tid spenderas där. Se utbudet på nätet för att hitta den perfekta filten för just dig och din soffa.

Det bästa är om filten matchar färgmässigt med sin soffa. Dock är det inte en nödvändighet, filten kan även vara färgklicken i din annars gråa soffa. Eller våga satsa på mönster. Allt efter tycker och smak! Den allra viktigaste uppgiften för en filt är dock att hålla dig varm även de kalla dagarna när termometern står på minus.

Om en filt är varm eller inte beror på vilket material den är gjord av. Ett tag var det väldigt populärt med fleece som material i filtar och ja det är varmt, men inte särskilt snyggt eller miljövänligt. Det finns många filtar i naturmaterial som är det självklara valet om en vill vara snäll mot naturen i sin konsumtion. Hur snyggt vore det inte med en stickad filt av ull?