Dags för nya glasögon

Det är rekommenderat att kolla sin syn varannan eller var tredje år ungefär. Om synen har ändrat sig är det helt enkelt dags för ett par nya glasögon.

Glasögon utan styrka

Tycker du att glasögon är det snyggaste som finns men du har perfekt syn? Ingen fara, antingen köper du ett par bågar med fönsterglas och bara använder dem som en accessoar. Eller ännu bättre, ett par glasögon som hjälper mot blue light. Speciellt om du sitter framför datorn mycket.

Vilken modell ska jag välja

Att välja glasögonmodell är inte lätt. Det viktigaste är att du känner dig snygg och bekväm i bågarna. Ett hjälpmedel är att ta reda på vilken ansiktsform du har. Somliga bågar passar bättre på vissa ansiktsformer än andra. Välj några passande glasögon som framhäver dina drag.

Färg på bågarna

Många personer letar efter ett par väldigt neutrala glasögonbågar, även om de själva som personer är färgstarka. Det är vanligt att vi inte vågar gå utanför vår comfort zone just för att de ska bäras varje dag. Men strunta i det, välj det paret som ditt hjärta dunkade lite extra för, annars kommer du bara att tänka tillbaka och ångra att du inte valde just dem.