Herrmodet just nu

Vad är nytt i modebranschen? Vilka kläder ska mannen ha i garderoben i höst? När vi tittar runt i butikerna och kollar in trenderna ser vi bara snygga plagg, den här hösten finns det all möjlighet att skaffa en helt ny garderob som passar den välklädda, trendiga mannen.

Mysiga byxor

Ett par mjukare byxor i ull som sitter ledigt runt låren med resår kring ankel. Med flera fickor för allehanda ting och dragsko i midjan kan du vara bekväm, beredd och uppklädd på samma gång. Tillsammans med en tjocktröja för lediga stunder eller en avslappnad kavaj- eller läderjacka när det är dags att besöka staden. Vi ser en skön trend med herrbyxor i lite mjukare blandningar, det är inte lika strikt som tidigare säsonger. Nu under hösten kan du känna dig uppklädd men i mjukare kläder!

Rocken är tillbaka

En snygg lår- eller knälång rock är ett måste den här hösten. Här pratar vi också främst om ull, perfekt för att transportera bort fukt och hålla värmen. En tunnare ullrock fungerar bra under hela hösten och in på tidigare vintern. I södra Sverige kan en sådan rock hålla värmen under hela vintern medan norrlänningar får chansen att införskaffa en till jacka som är lite tjockare.

Tajta jeans

Visa upp dina svarvade ben i ett par tajtare jeans. Trenden med nötningar och hål fortsätter men nu ska jeansen ligga formade efter din kropp. Det medför en till positiv sak, jeansen är mjukare och innehåller stretch vilket återkopplar till den generella känslan av bekvämlighet som finns denna höstsäsong. Köp in 2-3 par jeans som du kan växla mellan, gärna i olika nyanser. En del av jeansmodet innebär lite kortare benlängd så kavla upp jeansen på hösten och vik ned dem under vintern.