Hitta lite mer udda kläder

Det är inte alla som uppskattar modetrenderna från H&M, Gucci eller NK. En del har en mycket mer unik stil som det kan vara svårare att sätta fingret på.

clothes fashion_422966272Om du själv inte har ett namn för din personliga stil (såsom punkare, hipster, emo etc) är det ännu svårare. Punkare och liknande kan trots allt gå ut på nätet och hitta en sajt som säljer kläder riktade mot punkmassan.

Ett sätt är att vända sig till begagnade alternativ. Man kan hittade oanade skatter i folks förråd och garage. Kanske dina föräldrar har sparat sina kläder från den tiden? Nu under sommaremånaderna är det även populärt med garage- och bagageloppisar. De finns i hela landet och många brukar faktiskt sälja iväg sina gamla kläder.

Vill man hellre hitta sakerna i lugn och ro hemma i soffan, kan man kolla på Tradera, Blocket, eBay och eventuella köp- och säljgrupper på sociala medier. Tusentals människor vill bli av med sina gamla kläder och det är lätt att göra en bra affär!

Sedan kan man söka sig till lite mer udda sajter, åtminstone udda när man pratar om klädshopping. Rätt som det är finns det ett plagg, eller delar av ett plagg, som passar perfekt i din garderob. Är man lite mer extrem i sin klädstil kan maskeradkläder vara det bästa alternativet!

Sist men inte minst, om man inte hittar det man söker någonstans, får man helt enkelt skissa upp det på papper. Minns man lite från syslöjden kan man skapa enklare plagg såsom kjolar och tröjor själv. Mer avancerade saker såsom byxor, kavajer, skjortor och jackor, tar lite längre tid att lära sig. Då kan man gå till sin lokala sömmerska och få plagget uppsytt utifrån skissen! Lite dyrare, men du är garanterat den enda som har ett likadant plagg.