Sälj ditt överblivna guld

Det kanske är länge sedan du öppnade ditt smyckeskrin eller tittade i smyckelådan så du kanske inte vet vad du har där. En sak är i alla fall säkert, vet du inte att du har det så använder du det heller inte. Så istället för att spara på för små ringar, trasiga halsband eller din gamla förlovningsring kan det vara en god idé att fundera på att sälja dem.

Guldet rusar i värde

Du har säkert inte missat att guldpriserna skjuter i höjden nu på grund av att efterfrågan är extremt stor. Det är därför en bra tid att sälja det guld som du ändå inte använder innan efterfrågan minskar och guldet sjunker i värde igen. Det kan vara lite svårt att hitta en köpare som ger dig det bästa priset för ditt guld.

Hur du säljer ditt guld

När du har bestämt dig för att sälja ditt gamla guld är det klart att du vill få så bra betalt som möjligt för det. Det kan skilja väldigt mycket i pris och det beror främst på dagspriset och renheten i dina smycken. Du behöver därför vara noga när du väljer vem du säljer till för att undvika att bli lurad. Ett etablerat företag är en bra garanti för en schysst affär.