Skjortan – herrplagget som aldrig går ur tiden

Ett klädesplagg som alltid fungerar på manskroppen är skjortan. Det verkar helt enkelt finnas en skjorta för varje tillfälle, något som gör att plagget aldrig känns oaktuellt eller förlegat. Kan det därför möjligtvis vara det ultimata herrplagget? Vi tror då i alla fall det!

Ända sedan den första skjortan såg dagens ljus så har den varit en trogen följeslagare till mannen och ett plagg som aldrig verkar gå ur tiden. En skjorta kan bäras bara precis som den är utan ytterligare plagg på överkroppen eller i kombination med en rad andra plagg. Exempelvis så fungerar en skjorta väldigt bra med kostym, väst och polotröja samt en rad andra plagg. Skjortan kan fungera som allt ifrån ett väldigt avslappnat och praktiskt plagg, till ett som bättre passar in i finrummet än vad som är fallet med en t-shirt eller liknande.

Vissa skjortor, som exempelvis skogshuggarvarianterna, är det inte lika noga med hur du sköter om, men finare skjortor ska absolut inte hängas in i garderoben om de är skrynkliga! Därför bör den som flitigt gillar att klä sig i skjorta tänka på att skaffa det den behöver för att ta hand om klädesplagget, där både strykbräda och strykjärn står högt i kurs om det är något som man inte redan har. Metoden att att hänga skjortan i badrummet medans du duschar inte är riktigt en sådan smidig och bra metod som vissa vill få det till, något som helt enkelt gör det nödvändigt.