Skor och trender

Under sommaren så vill man för det mesta gå barfota och man kanske struntar i skorna, man badar och springer barfota i gräset och bara njuter av sommarens sköna väder. Man kanske inte tänker så mycket på skor och trender under sommaren. Det kan räcka med flipflops eller några sköna slipon som converse under sommarmånaderna.

Men_ Shoes_269442152När hösten kommer så får man se till att skorna har haft det bra under tiden de inte använts, för att behålla formen på sina skor så är skoblock att föredra. Är man rädd om sina skor så håller de längre och kan användas under lång tid. Visst det är roligt att handla nya fina skor, men samtidigt så kanske du har dina favoritskor som du gärna använder. Ju mer du använder skorna ju mer måste du sköta om dom.

Med jämna mellanrum så behöver skorna lite putsning med skokräm eller polish, skinnskor behöver vårdas och få näring till skinnet. Grövre skinnskor eller kängor kan behöva läderfett. Det finns även bra impregneringsspray att köpa för att skydda mot väta och smuts, sådan spray är bra för mocca och skinnskor. Försök att alltid använda skohorn för att lättare få på skorna men också skydda bakkappan på skon.

Även om  det är favoritskor så låt skorna vila någon dag, det är bra för dom. Köp i så fall två par av likadana skor så de får torka ur ordentligt mellan användningarna. Knyt upp skosnören och lossa spännen innan du tar av dig skorna, detta är förödande för skorna och slits om man inte gör detta.

Ja, det vara några tips om skovård, hoppas du njuter av dina skor och använder dom väl och sköter om dom.